Tijdens de tiende editie van de Groninger brouwwedstrijd worden we als brouwers uitgedaagt om een ” Cluyn Bier” te brouwen. Het is een bier wat tegenwoordig niet veel meer gebrouwen wordt dus voor de brouwers een hele uitdaging.
Kluinbier(ook wel cluynbier, kluynbier, kloenbier en kluunbier) is een bierstijl die in de stad Groningen veel werd gebrouwen tot het begin van de 20e eeuw. Door de beschikbaarheid van een voorschrift uit het Stadboek van Groningen voor het brouwersgilde uit 1476 is bekend dat de samenstelling bestond uit 62,5% gerst, en 37,5% haver, gemeten in volumes mout.
Bron: https://www.bierfestivalgroningen.nl/wedstrijden/
Ook dit jaar zijn er leden van het gilde in de prijzen gevallen. Het Cluynbier van Juul Baller en Hanny Migchelbrink is geƫindigd op de tweede plaatst en het bier van Anton Hoogland is geƫindigd op plek drie.