Cursus Bierbrouwen

Er wordt in het voorjaar en in het najaar een brouwcursus georganiseerd door Biergilde Groningen. Bij grote belangstelling kan er een extra datum gepland worden.

De bierbrouwcursus is een cursus van 1 dag (een zaterdag). Tijdens die dag brouw je met een ervaren gilde lid een bier met zijn brouwapparatuur. Afhankelijk van het aantal cursisten brouwen er 2 tot 4 gildeleden. Je hebt dan ook de mogelijkheid om mee te kijken bij de anderen. Je zal zien dat er veel verschillende manieren zijn om een lekker bier te brouwen. Dit duurt ongeveer van 9.00 uur tot 16.00 uur. Tijdens het brouwen zullen er diverse bieren geproefd kunnen worden.
De brouw dag beperkt zich tot het “warme” gedeelte van het brouwen. Aan het einde van de dag kan de wort het gistvat in en kan de vergisting beginnen. De vergisting zal de brouwer thuis doen. Als de vergisting is afgelopen, word je uitgenodigd om bij de brouwer het bier mee te bottelen. Je kan dan zien wat voor apparatuur de brouwer thuis nog meer heeft. Je zal ook wat flesjes van het “zelf”gebrouwen bier meekrijgen.
Tijdens de brouwdag wordt er ook een cursushandleiding uitgedeeld.
Na de cursus zal je in staat zijn zelf bier te brouwen. Je zal wel natuurlijk de benodigde apparatuur moeten aanschaffen. Dat hoeft niet veel te kosten. Van de gildeleden kun je altijd advies krijgen als je later nog tegen problemen aanloopt.

De cursuskosten zijn € 40.

Voor aanmelding en/of informatie mail naar cursus.biergilde.groningen@gmail.com