Klasse: B
Stijl: Dunkelweizen

Opmerkingen brouwer:

Kenmerken van het recept


Batchgrootte: 10 liter
Kooktijd: .90 minuten
Maischwater: 15 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Spoelwater: 5 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Alcoholpercentage: 5,6 %
Begin SG: 1059
Eind SG: 1018
EBC (kleur): ..
EBU (bitterheid):18

Mouten en andere vergistbare ingrediënten
Tarwemout3-5 EBC 1400 gram47 %
Pilsmout3 EBC 800 gram26,5 %
Caramout120 EBC 800 gram26,5 %

Hopsoorten
Hallertau Perle5,3 % alfazuur7,5 gram90 minuten koken13,5 IBU
Hallertau Perle5,3 % alfazuur7,5 gram10 minuten koken4,6 IBU

Maischschema
53 °C15 minuten
63 °C30 minuten
73 °C30 minuten
78 °C5 minuten

Gist en vergisting

Safale K-97 vergist op 35 °C.