Klasse: B
Stijl: Dunkelweizen
Opmerkingen brouwer:
Kenmerken van het recept
Batchgrootte: 10 liter
Kooktijd: .90 minuten
Maischwater: 15 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Spoelwater: 5 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Alcoholpercentage: 5,6 %
Begin SG: 1059
Eind SG: 1018
EBC (kleur): ..
EBU (bitterheid):18
Mouten en andere vergistbare ingrediënten
Tarwemout | 3-5 EBC | 1400 gram | 47 % |
Pilsmout | 3 EBC | 800 gram | 26,5 % |
Caramout | 120 EBC | 800 gram | 26,5 % |
Hopsoorten
Hallertau Perle | 5,3 % alfazuur | 7,5 gram | 90 minuten koken | 13,5 IBU |
Hallertau Perle | 5,3 % alfazuur | 7,5 gram | 10 minuten koken | 4,6 IBU |
Maischschema
53 °C | 15 minuten |
63 °C | 30 minuten |
73 °C | 30 minuten |
78 °C | 5 minuten |
Gist en vergisting
Safale K-97 vergist op 35 °C.