Klasse: D
Stijl: Export Stout
Opmerkingen brouwer:
Kenmerken van het recept
Batchgrootte: 10 liter
Kooktijd: 75 minuten
Maischwater: 14 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Spoelwater: 3 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Alcoholpercentage: 6,2 %
Begin SG: 1060
Eind SG: 1010
EBC (kleur): 77
EBU (bitterheid): 40
Mouten en andere vergistbare ingrediënten
Pilsmout | 3 EBC | 1360 gram | 50 % |
Münchenermout | 4 EBC | 910 gram | 33,3 % |
Crystalmout | 150 EBC | 230 gram | 8,3 % |
Blackmout | 1325 EBC | 230 gram | 8,3 % |
Hopsoorten
Chinook | 13,3 % alfazuur | 9 gram | 75 minuten koken | 30 IBU |
Cascade | 7.1 % alfazuur | 5 gram | 10 minuten koken | 3,7 IBU |
Cascade | 7.1 % alfazuur | 18 gram | 5 minuten koken | 7,2 IBU |
Cascade | 7.1 % alfazuur | 10 gram | Koudhop | 0 IBU |
Maischschema
65 °C | 60 minuten |
78 °C | 5 minuten |
Gist en vergisting
Danstar Windsor