Klasse: C
Stijl: Dortmunder (Strong)
Opmerkingen brouwer:
Kenmerken van het recept
Batchgrootte: 10 liter
Kooktijd: 90 minuten
Maischwater: 14 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Spoelwater: 4 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Alcoholpercentage: 5.1%
Begin SG: 1074
Eind SG: 1018
EBC (kleur): 213
EBU (bitterheid): 28
Mouten en andere vergistbare ingrediënten
Pilsmout | 3 EBC | 1950 gram | 60% |
Pale ale mout | 6 EBC | 820 gram | 25% |
Chrystalmout | 180 EBC | 170 gram | 5% |
Chocolademout | 900 EBC | 190 gram | 6% |
Roggerosstmout | 500 EBC | 170 gram | 5% |
Hopsoorten
Sybilla | 6 % alfazuur | 15 gram | 90 minuten koken | 26 IBU |
Sybilla | 6 % alfazuur | 10 gram | 5 minuten koken | 2 IBU |
Maischschema
40 °C | 1 minuten |
67 °C | 60 minuten |
73 °C | 20 minuten |
78 °C | 5 minuten |
Gist en vergisting
WLP802 Czech Budejovice Lager