Klasse: C
Stijl: Dortmunder (Strong)
Opmerkingen brouwer:

Kenmerken van het recept

Batchgrootte: 10 liter
Kooktijd: 90 minuten
Maischwater: 14 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Spoelwater: 4 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Alcoholpercentage: 5.1%
Begin SG: 1074
Eind SG: 1018
EBC (kleur): 213
EBU (bitterheid): 28


Mouten en andere vergistbare ingrediënten

Pilsmout3 EBC1950 gram60%
Pale ale mout6 EBC820 gram25%
Chrystalmout180 EBC170 gram5%
Chocolademout900 EBC190 gram6%
Roggerosstmout500 EBC170 gram5%

Hopsoorten

Sybilla6 % alfazuur15 gram90 minuten koken26 IBU
Sybilla6 % alfazuur10 gram5 minuten koken2 IBU

Maischschema

40 °C1 minuten
67 °C60 minuten
73 °C20 minuten
78 °C5 minuten

Gist en vergisting

WLP802 Czech Budejovice Lager