Klasse: C
Stijl: Pale Ale (American)

Opmerkingen brouwer:

Kenmerken van het recept


Batchgrootte: 10 liter
Kooktijd: 75 minuten
Maischwater: 14 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Spoelwater: 4 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Alcoholpercentage: 5.5 %
Begin SG: 1056
Eind SG: 1014
EBC (kleur): 17
EBU (bitterheid): 26

Mouten en andere vergistbare ingrediënten

Palemout6 EBC 2300 gram90%
Tarwemout4 EBC 170 gram7%
Caramelmout120 EBC 80 gram3%

Koriander (gemalen korrels)2 gram15 minuten koken
Sinaasappelschillen3 gram15 minuten koken

Hopsoorten

Simcoe13.1 % alfazuur5 gram75 minuten koken20 IBU
Simcoe13.1 % alfazuur2 gram15 minuten koken3 IBU
Colombus15.5 % alfazuur2 gram15 minuten koken3 IBU
Simcoe13.1 % alfazuur5 gramWhirlpool0 IBU
Colombus15.5 % alfazuur5 gramWhirlpool0 IBU
Simcoe13.1 % alfazuur5 gramKoudhop0 IBU
Colombus15.5 % alfazuur5 gramKoudhop0 IBU

Maischschema
68 °C40 minuten
78 °C5 minuten

Gist en vergisting

Fermentis Safale US-05