Klasse: D
Stijl: Bockbier

Opmerkingen brouwer:

Kenmerken van het recept


Batchgrootte: 10 liter
Kooktijd: .90 minuten
Maischwater: 15 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Spoelwater: 5 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Alcoholpercentage: .. %
Begin SG: 1072
Eind SG: ..
EBC (kleur): 45
EBU (bitterheid): 55

Mouten en andere vergistbare ingrediënten

Münichmout 15 EBC1850 gram .. %
Pilsmout3 EBC720 gram .. %
Tarwemout3 EBC190 gram.. %
Münichmout donker16-25 EBC185 gram.. %
Caramout120 EBC25 gram.. %
Chocolademout120 EBC37 gram.. %

Rozijnen250 gram90 minuten koken
Vijgen225 gram 15 minuten koken
Sinaasappelschillen8 gram8 minuten koken

Hopsoorten

Hallertau Perle7,8 % alfazuur13 gram90 minuten koken28 IBU
Hallertau Hersbrucker4,1 % alfazuur12 gram90 minuten koken14 IBU
Hallertau Hersbrucker4,1 % alfazuur4 gram90 minuten koken5 IBU
Hallertau Perle7,8 % alfazuur8 gram15 minuten koken8 IBU

Maischschema
54 °C20 minuten
65 °C45 minuten
73 °C20 minuten
78 °C5 minuten
Gist en vergisting

Nottingham (Danstar) vergist op 33 °C.