Klasse: D
Stijl: Export Stout

Opmerkingen brouwer:

Kenmerken van het recept


Batchgrootte: 10 liter
Kooktijd: 75 minuten
Maischwater: 14 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Spoelwater: 3 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Alcoholpercentage: 6,2 %
Begin SG: 1060
Eind SG: 1010
EBC (kleur): 77
EBU (bitterheid): 40

Mouten en andere vergistbare ingrediënten
Pilsmout3 EBC 1360 gram50 %
Münchenermout4 EBC 910 gram33,3 %
Crystalmout150 EBC 230 gram8,3 %
Blackmout1325 EBC 230 gram8,3 %

Hopsoorten
Chinook13,3 % alfazuur9 gram75 minuten koken30 IBU
Cascade7.1 % alfazuur 5 gram10 minuten koken3,7 IBU
Cascade7.1 % alfazuur18 gram5 minuten koken7,2 IBU
Cascade7.1 % alfazuur10 gramKoudhop0 IBU

Maischschema
65 °C60 minuten
78 °C5 minuten

Gist en vergisting

Danstar Windsor