Klasse: n.a
Stijl: New England IPA (NEIPA)

Opmerkingen brouwer:

Kenmerken van het recept


Batchgrootte: 10 liter
Kooktijd: 30 minuten
Maischwater: 15 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Spoelwater: 5 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Alcoholpercentage: 7,0 %
Begin SG: 1073
Eind SG: 1020
EBC (kleur): 11
EBU (bitterheid): 45

Mouten en andere vergistbare ingrediënten
Pilsmout3 EBC 2370 gram74 %
Münchenermout4 EBC 260 gram8 %
Havermout.. EBC240 gram7 %
Tarwevlokken.. EBC480 gram8 %
Crystalmout30 EBC120 gram3 %

Hopsoorten
Amarillo9,2 % alfazuur25 gram10 minuten in whirlpool4 IBU
Centennial10 % alfazuur25 gram10 minuten in whirlpool4,4 IBU
Citra13,1 % alfazuur25 gram10 minuten in whirlpool5,9 IBU
Mosaic12 % alfazuur40 gram10 minuten in whirlpool8,5 IBU
Citra13,1 % alfazuur25 gramDryhop
Mosaic12 % alfazuur20 gramDryhop
Simcoe13.1 % alfazuur30 gramDryhop

Voeg de hoppen voor het ” Dryhoppen” aan het einde van de vergisting toe.

Maischschema
65 °C60 minuten
75 °C10 minuten

Gist en vergisting

SafAle Englisch Ale S-04