Klasse: n.a
Stijl: New England IPA (NEIPA)
Opmerkingen brouwer:
Kenmerken van het recept
Batchgrootte: 10 liter
Kooktijd: 30 minuten
Maischwater: 15 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Spoelwater: 5 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Alcoholpercentage: 7,0 %
Begin SG: 1073
Eind SG: 1020
EBC (kleur): 11
EBU (bitterheid): 45
Mouten en andere vergistbare ingrediënten
Pilsmout | 3 EBC | 2370 gram | 74 % |
Münchenermout | 4 EBC | 260 gram | 8 % |
Havermout | .. EBC | 240 gram | 7 % |
Tarwevlokken | .. EBC | 480 gram | 8 % |
Crystalmout | 30 EBC | 120 gram | 3 % |
Hopsoorten
Amarillo | 9,2 % alfazuur | 25 gram | 10 minuten in whirlpool | 4 IBU |
Centennial | 10 % alfazuur | 25 gram | 10 minuten in whirlpool | 4,4 IBU |
Citra | 13,1 % alfazuur | 25 gram | 10 minuten in whirlpool | 5,9 IBU |
Mosaic | 12 % alfazuur | 40 gram | 10 minuten in whirlpool | 8,5 IBU |
Citra | 13,1 % alfazuur | 25 gram | Dryhop | |
Mosaic | 12 % alfazuur | 20 gram | Dryhop | |
Simcoe | 13.1 % alfazuur | 30 gram | Dryhop |
Voeg de hoppen voor het ” Dryhoppen” aan het einde van de vergisting toe.
Maischschema
65 °C | 60 minuten |
75 °C | 10 minuten |
Gist en vergisting
SafAle Englisch Ale S-04