Klasse: D
Stijl: Russian Imperial Stout

Opmerkingen brouwer:

Kenmerken van het recept


Batchgrootte: 10 liter
Kooktijd: 60 minuten
Maischwater: 15 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Spoelwater: 6 liter (afhankelijk van brouwsysteem)
Alcoholpercentage: 9,6 %
Begin SG: 1097
Eind SG: 1024
EBC (kleur): 92
EBU (bitterheid): 74

Mouten en andere vergistbare ingrediënten
Palemout5 EBC3500 gram80%
Chcolate B 850 EBC350 gram8%
Cara 120120 EBC170 gram4%
Amber mout 112 EBC170 gram4 %
Special B 350 EBC170 gram4 %

Hopsoorten
Colombus18.3 % alfazuur15 gram60 minuten koken59 IBU
Colombus18.3 % alfazuur5 gram30 minuten koken15 IBU

Maischschema
66 °C60 minuten
75 °C10 minuten
Gist en vergisting

Mangrove Jack M44 US West Coast gist
Bottelen met 4,5 gram suiker per liter.